Produkty
BOLUS BUFOR
Kontrola PH żwacza
skuteczne rozwiązanie problemu ostrej kwasicy u bydła
WSKAZANIA
- kwasice żwacza o przebiegu ostrym, kontynuacja stosowania po interwencji lek. wet.
WŁAŚCIWOŚCI
- unikalna kompozycja naturalnych dodatków buforujących, które podnoszą pH treści żwacza zapobiegając kwasicy metabolicznej
- skutecznie neutralizuje nadmierną kwasowość w żwaczu do optymalnego poziomu pH 6,2-6,4
- dodatek wapiennych alg morskich, które cechują się dwukrotnie wyższą pojemnością buforową w stosunku do kwaśnego węglanu, zapewnia bezpieczny i stabilny poziom pH żwacza
- czerwone wapienne algi są również źródłem przyswajalnego wapnia, magnezu i cynku
- żywe kultury drożdży pomagają odbudować zniszczoną mikroflorę żwacza
- zwiększa pobieranie suchej masy
- stymuluje produkcję mleka i jego składników ( zawartość białka, tłuszczu)
SKŁAD
Czerwone wapienne algi, wodorowęglan sodu, syrop glukozowy, tlenek magnezu, żywe drożdże Saccharomyces cerevisiae NCYC Sc47
INSTRUKCJA STOSOWANIA
Krowy, bydło opasowe powyżej 300 kg m.c: w przypadku wystąpienia objawów kwasicy podać 1 bolus dziennie aplikatorem do pyska.
Okres podawania można wydłużyć do 2-3 dni.
DOSTĘPNE W OPAKOWANIACH
4 bolusy, każdy o wadze 180 g