« Wróć do kategorii

BI- RUMEN

Dodatek buforujący dla przeżuwaczy zapobiegający kwasicy żwacza
Zawiera żywe kultury drożdży Saccharomyces cerevisiae szczep Sc 47.

Cechy produktu:

  • zapobiega i zmniejsza ryzyko kwasicy
  • zwiększa pobranie suchej masy
  • działa stabilizująco na pH żwacza
  • stabilizuje przemianę mikrobiologiczną w żwaczu
  • zwiększa wydajność mleczną

Opis:

Zawarty w mieszance kwaśny węglan sodu, tlenek magnezu wykazują działanie buforujące, pozwalając na utrzymanie optymalnego pH 6,2-6,4 treści żwacza.

Dodatek żywych kultur drożdży Saccharomyces cerevisiae Sc 47:

  • stymuluje rozwój mikroflory żwacza
  • zwiększa produkcję LKT- lotnych kwasów tłuszczowych
  • działa stabilizująco na pH żwacza

Wskazania:

  • profilaktyka kwasicy żwacza
  • stabilizacja przemian mikrobiologicznych w żwaczu



Skład:

Żywe kultury drożdży Saccharomyces cerevisiae, kwaśny węglan sodu, tlenek magnezu, węglan wapnia, zioła, algi morskie.

Stosowanie:

Krowy: 50-100 g

Profilaktycznie szczególnie w pierwszej fazie laktacji w dawce 50 g.

Krowom otrzymującym znaczne ilości pasz treściwych podawać przez cały okres laktacji.


Młodzież: 40 g
Owce: 20 g

Opakowania:

3 kg, 5 kg, 10 kg, 25 kg

JFARM Józef Gręda realizuje Projekt zatytułowany:

"Ugruntowanie pozycji lidera firmy JFARM poprzez kompleksowe działania inwestycyjne
mające na celu poszerzenie przestrzeni produkcyjnej o wyniki własnych innowacyjnych prac badawczo-rozwojowych"